Balıklarda Dropsy Hastalığı ve Nedenleri

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Akvaryumdaki suyun bakımsız olduğu durumlarda nitrat seviyesi de yükselmeye başlar. Balıkların kendi başlarına başa çıkamayacakları seviyelere gelen nitrat ve dışkılardan kaynaklı olan organik bileşikler dropsy hastalığını ortaya çıkartabilir.

Ayrıca balıklar arasındaki bağ sorunları ve uyum problemleri de balıkların birbirine saldırmalarına ve doğal olarak dropsy hastalığının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Su içerisinde yaşanan ani değişiklikler de bu hastalığı tetikleyebilir. pH değerinin bir anda aşırı düşmesi veya yükselmiş olması balığınızın bu değerlere alışamamasına sebep olabilir.

Dropsy Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Dropsy hastalığında balıklar balon gibi şişmeye başlarlar. Gözleri adeta yerinden fırlayacakmış kadar büyümeye başlar. Bu belirtiler ile birlikte bazı balıklarda pulların dışarıya doğru dönmesi de meydana gelebilir. Ufakça şişmiş bir balon görünümü almaya başlayan balıklar hareketlerini kontrol edemeyecek hale gelebilirler.

Yüzme hareketini yapamayacak olan balıklar çok fazla yemek yemiş ve hareket edemiyormuş gibi bir hale bürünebilirler. İnsanlar gibi sık sık ve hızlıca nefes almaya başlayan balıkların dışkısı da şeffaf bir renk almaya başlayabilir.

Dropsy Hastalığının Tedavisi Nedir?

Bu hastalıkta ilk önce akvaryum içerisinde derinlemesine bir temizlik yapılmalıdır. Suyunuzu ve akvaryumunuzu temizledikten sonra yemlerinizi de yenilemeniz tavsiye edilmektedir. C vitamini olan bir yemi ya da vitamin kompleksini pelletler ile 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balıklarınıza verebilirsiniz.

Tedavi için geniş spektrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotik ilaç da kullanabilirsiniz. Ancak bu ilaçları seçmeden önce mutlaka veterinerinize başvurmalısınız.

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR