Hamile Köpeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Çiftleşmeden sonraki dört hafta içerisinde köpekte önemli bir değişim fark edilmez. Bazı hamile köpeklerde ise doğum anına kadar herhangi bir belirti göze çarpmayabilir. Dişi köpeğin normal zamanlarda gebelik süresi 53 gündür. Ancak 49 sonra dünyaya kaç tane yavru geleceği ultrason ile anlaşılabilir. Çiftleşmeden 3 ila 4 hafta sonra veterinere başvurulmalıdır.

Yavru sayısı, dişi köpeğin çiftleşme sırasında sahip olduğu yumurta hücresi sayısına bağlıdır. Yavru sayısının erkek köpekle hiçbir ilgisi yoktur.

Hamilelikte Köpeğin Beslenme Şekli

Yavruların ana rahminde kısa sürede gelişmeleri ve dişi köpeğin gebelik süresi içerisinde doğum için güç toplamaya çalışması, memelerinin sütle dolması, dişi köpeği oldukça yorar. Bu nedenle ona daha fazla özen göstererek bakmak gerekir.

Dişi köpek 5 ile 6 haftalık hamile iken daha fazla beslenmeye ihtiyacı vardır. Yediği öğünler daha az ama daha sık olmalıdır. Gelişmekte olan yavru, karın boşluğunda geniş bir yer kaplar ve fazla miktarda yemek hamile köpeğe rahatsızlık verir.

“Süt sütü üretir” teorisi aslında yanlış anlaşılmaktadır. Aslında köpeğin fazla miktarda proteine ihtiyacı vardır. Bir miktar süt gereklidir, fakat köpeğin aynı besin değerlerini peynir, yumurta ve etten de karşılayabilir. Diğer doğal katkılar da beslenmede kullanılabilir.

Köpeğinizin beslenmesi yeterince dengeli ve düzenli ise hamileliği de bir o kadar sağlıklı ve yavruların yaşama şansı da bir o kadar yüksek olur.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR