Hayvanlarda Deri İltihabı Hastalığı

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Deri iltihabı hastalığı bakteriyel enfeksiyon hastalığıdır. En fazla görülen şekli ise kaşıntılardan dolayı derinin tahrip ve enfekte olmasıdır. Enfeksiyon meydana geldiği zaman bu enfeksiyona sebep olan en önemli etken staphylococcus aureus türü mikroorganizmadır.

Birtakım bakteriler sebebiyle ise ikinci bir miks enfeksiyonu hayvanlarda ortaya çıkabilir. İmmun yetmezliği yaşayan hayvanlarda lokal ve yüzeysel pyodermiler yayılma eğiliminde olmaktadır. Ayrıca organ ve sistematik hastalıklar, alerji ve dış parazitlerde hayvanlarda deri iltihabını hızlandırabilmektedir.

Hastalığın Gelişim Süreci

Hastalık genellikle değişken bir tabloda ilerlemektedir. Bu hastalık akut ve kronik seyirli ilerleyebilir. Deride ortaya çıkan tahribatın seviyesine göre derinin üst kısmında yüzeysel olarak yer alabilir.

Bu durumun meydana gelmesi derinin bozukluk seviyesine göre de farklılık gösterebilmektedir. Hastalığın ilerlemesindeki önemli etkenler arasında tahribatların şiddeti yer almaktadır.

Deride yer alan lezyon ne kadar derinlere ilerlediyse deri iltihabı da o oranda yayılarak şiddetli bir hale gelebilmektedir.

Hastalığın başlangıç dönemlerinde tırmık, kaşıntı gibi yaralanmalara bağlı olan lezyonlar ortaya çıkabilir. Bu lezyonlar mikroorganizmalar ile birleştikleri zaman iltihaplı yaralara dönüşürler.

Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Yüzeysel olarak görülen deri hastalıklarında kaşıntı belirtisi ilk olarak ortaya çıkmaktadır. Kaşıntılar uzun süreli olmaya başladığı zaman hayvanlarınızın cildinde tahriş olan kısımlar görülmeye başlar.

Kedilerde genellikle baş, bacaklar ve kuyruk kısmında bu tür deri iltihabı yaraları ve kaşıntıları görülebilmektedir.

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR