Kedilerde Beyin Hastalıkları

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

Kedilerde ortaya çıkan beyin hastalıkları son derece ciddiye alınması gereken hastalıklardandır. Beyin hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan nöbetler ciddi bir belirtidir. Nöbetler kalp rahatsızlıkları ile karşılaştırılmamalıdır. Beyin taramaları esnasında ise beklenmeyen tümörler ortaya çıkabilmektedir.

Kedilerde beyin hastalıkları hareket, düşünce, duygu, aktivite ve fiziksel aktivite gibi durumlarda değişikliklere yol açabilir. Ayrıca beyin hasarı meydana geldiği zaman nöbetler, koordinasyon bozuklukları, felç ve koma gibi ciddi sıkıntılar ortaya çıkabilir.

Kedilerde Nöbet Çeşitleri

Kediler beyin hastalıkları yaşadıkları zaman nöbet geçirmeye başlayabilirler. Nöbetler şok edici şekilde dramatik ya da anlık olarak dikkat kaybına yol açabilir. Bu durum tamamen belirsiz ilerlemektedir.

Dramatik olan nöbetler üç ayrı aşamadan oluşmaktadır. Bunlardan ilki davranış değişiklikleridir. Huzursuzluk, endişe ve saklanma isteği bu tür durumlarda ortaya çıkar.

Nöbet olduğu zaman kedilerde bilinç kayıpları, kasılmalar ve vücut sertleşmeleri ortaya çıkabilir. Ayrıca kediler nöbet geçirdikleri zaman sık sık dışkı kaçırmaya başlayabilirler.

Bilincin geri dönmesi ise kedilerin sersemlemesine, şaşkın olmasına ve geçici olarak ayakta dahi duramamasına yol açabilir.

Bu tür hastalıkların tedavilerinde Fenobarbiton adlı ilaç kullanılmaktadır. Fenobarbiton ilacının düzeyi ise kan örnekleri alındıktan sonra tespit edilmektedir. Uzman bir veterinere kedinizi muayene etmeden asla bu ilacı kullanmaya başlamamalısınız. İlacı her zaman doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmalı ve kedinizin tedavisine yakından yardımcı olmalısınız.

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR