Kedilerde En Sık Hangi Hastalıklar Görülür

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

Kedi bakımının en önemli parçalarından biri bu güzel hayvanlarının sağlıklı olmasını sağlamaktır. Kedilerde başta viral enfeksiyonlar olmak üzere birçok hastalıkla karşılaşılabiliyor ve bu hastalıklar hakkında tüm kedi severlerin bilgi sahibi olması gerekiyor elbette ki. İşte kedilerde en sık karşılaşılan hastalıklardan bazıları.

Bulaşıcı kedi nezlesi

Bulaşıcı kedi nezlesi etkeni FVR isimli bir virüs olan viral bir hastalıktır ve diğer viral hastalıklarda olduğu gibi kedileri bu hastalıktan korumanın yolu düzenli olarak veterinere götürüp aşılatmaktır. Belirtileri arasında öksürük, burun akıntısı, iştahsızlık ve ataş sayılabilir.

Gastrit

Kedilerde gastrit ile de oldukça sık karşılaşılır ve bunun sebebi genellikle kusmadır. Kusma kedilerin rutinlerinden biridir ve kusma gastrite yol açabilir.

Böbrek hastalıkları

Böbrek aynı insanlarda olduğu gibi kediler için de en önemli organlardan biri ve kedilerde çeşitli nedenlere bağlı olarak farklı böbrek hastalıkları ortaya çıkabiliyor. Kedilerde böbrek hastalıklarının ortak belirtileri arasında kusma, iştahsızlık, aşırı zayıflama sayılabilir.

İdrar yolları enfeksiyonları

Kedilerde ama özellikle de erkek kedilerde idrar yolları enfeksiyonları ile de oldukça sık karşılaşılıyor. Bu hastalığın belirtileri arasında da idrara çıkmakta zorlanma, idrar yapamama, kanlı idrar sayılabilir.

Kulak enfeksiyonları

Kedilerin kulakları dış etkenlere en açık organlarından biridir ve kulak enfeksiyonu ile kedilerde sanılandan çok daha fazla karşılaşılır. Bu hastalığın belirtileri arasında kulağı aşırı kaşıma, kafayı bir yana eğik tutma ve kulaktan kötü koku gelmesi sayılabilir.

Konjonktivit

Konjonktivit kedilerde en sık görülen göz hastalıklarından biridir ve mutlaka veterinere başvurularak tedavi edilmesi gerekir.

Elbette bunlar kedilerde sık görülen hastalıklar denilince akla ilk gelenler, bunların dışında da çok sayıda kedi hastalığı var ve bu hastalıklardan hem korunmak hem de hastalık belirtileri fark edildiği anda kedinin tedavi olmasını sağlayabilmek için mutlaka veteriner hekime başvurmak gerekiyor.

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR