Kedilerde Göz Yaralanması Meydana Geldiğinde Ne Yapılmalıdır?

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

En küçük göz yaralanması bile (örneğin küçük bir çizik) enfekte bir yaraya ve görme kaybına dönüşebilir.

Kedinizin kaşlarını çattığını, parlak ışıklardan kaçınıp aşırı derecede gözlerini açıp kapattığını görürseniz, dostunuzun gözlerini dikkatlice muayene edin. Çokça göz yaşı akıtmak, yeşil veya sarı renkte görülen akıntılar sıkça görülen işaretlerdir. Bu belirtiler bazen göz çevresinde de görülebilmektedir.

İnsanlarda olduğu gibi, gözde yaralanmalar genellikle göze küçük bir nesne girdiğinde veya yerleştiğinde ortaya çıkar.

Acil Durumlarda Yapılması Gerekenler

Göz, eğer göz soketinin dışındaysa, bu durum acil bir durum olarak değerlendirilmelidir. Her dakika kediniz için değerlidir ve görme yetisini kaybetmesine izin vermeden veterinerlik oftalmolojisine başvurmalısınız.

Gözü kesinlikle soketine geri koymaya çalışmayın. Gözü nemli, temiz bir bezle örtün ve gevşekçe başın üzerine sarın. Hızlı bir şekilde yapabiliyorsanız eğer, gözü korumaya yardımcı olması içi doygun bir şeker solüsyonuyla ıslatın (bulabiliyorsanız göz solüsyonu)

Bu aşamadan sonra yapabileceğiniz tek şey kedinizi olabildiğince sessiz ve sakin tutarak doğrudan bir veterinerlik kliniğine gitmek olacaktır.

Kedinizin gözünün içinde bir cisim olma ihtimaline karşılık  üst göz kapağını kontrol etmek için başparmağınızı kullanın ve altındaki pislikleri kontrol edin. Diğer eli kullanarak alt kapağa da aynı işlemi uygulayın.

Çıkarmaya ihtiyaç duyulan bir cisim görebiliyorsanız, ılık su ile yıkayın ya da nemli bir pamuklu çubukla bölgeyi temizlemeye çalışın. Nesneyi çıkaramıyorsanız eğer gözü sarın ve kedinizi derhal veteriner hekime gösterin.

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR