Kedilerde kanser belirtileri kanser çeşidine göre farklılık gösterir. Eğer ki kediniz viral kökenli bir kanser hastalığına yakalanmışsa ya da yatkında teşhisi kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bir takım testler, örneğin kemik iliğinden alınan örnekler (biyopsi ile), elisa testi gibi testlerle de viral kökenli kanserlerin teşhisi mümkünüdür.
Fakat dokularda şekillenen ve henüz daha deriye etkisi gözlemlenmeyen ve hastalığın belirtilerinin geç görüldüğü doku kanserine karşı dikkatli olmak gerekir. Çünkü doku kanserleri son aşamaya gelinceye kadar herhangi bir belirti göstermez. Ancak bu, kanserli kitlenin büyüklüğüyle doğru orantılı bir durumdur. Kitle büyüdükçe de kedinizde halsizlik, iştahsızlık, kansızlık, toplu organ yetmezliği gibi durumlar gelişebilir.
Akciğer kanserinin en yaygın belirtileri: dışarıdan gözle görülebilecek abdominal (karın) solunum şekillenebilir, kolay efor sarfetme, öksürük, genel depresyon, halsizlik ve iştahsızlık şeklindedir.
Kemik iliğinde ya da kemikte şekillenen kanserler en korkulan kanser türlerinden biridir. Bu tür kanserlerin dışa vurumu gerçekleşmeyeceği için uzman veterinerler tarafından laboratuvar tekniklerinden faydalanılarak, biyopsiler, iğne aspirasyon yöntemleri, doku biyopsileri, kemik iliği biyopsileri ile teşhis yöntemlerine gidilmelidir.
Kanser belirtilerinin görüldüğü durumlarda kedinizin kendi kendine iyileşeceğini düşünerek hareket etmeniz kedinizin sağlığını riske atacağı için en ufak anormal bir durumda ( deri renginin değişmesi, kitle varlığı, iştahsızlık, depresyon gibi) uzman bir veteriner hekime danışmanız gerekir.