Kedimizin Yaşlandığını Nasıl Anlarız?

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Birlikte güzel bir ömür geçirdiğimiz güzel dostumuz gün gelince artık daha yaşlı ama daha sevecen oluyor. Uzun süre aynı evi paylaşıp her an yanımızda olan dostlarımız ömürlerinin sonlarına yaklaştığında bize daha çok ihtiyaç duyarlar tabi biz de onlara.

Bu noktada kedimizin yaşlanıp yaşlanmadığını çeşitli belirtilerle anlamamız gerekir. Çünkü her dönemde kedimizin farklı bir bakıma ihtiyacı vardır. Çünkü özellikle kediler yaşlandıklarında bakım ve beslenme konusuna titizlikle davranmak gerekir. Irklara ve cinsiyete göre yaşlanma süreleri ve ortalama ömürleri değişkenlik gösterse de, güzel dostlarımız 7 yaşın üzerindeyse artık yaşlılık dönemlerine girmiş olarak görülür.

Kedilerde Yaşlantı Belirtileri Nelerdir?

Belli organların hassasiyeti yaşlılık döneminde daha fazla olur. Tüyleri ise artık daha mattır ve daha uzun da olabilir. Parlak tüylere sahip kedilerin tüyleri yaşlılık döneminde daha soluktur. Özellikle boyun ve kafa bölgesindeki renk tonlamaları eskiye göre farklılık gösterir. Bıyıklarındaki kırılmalar biraz daha fazla olur. Yaşlı bir kedinin aynı zamanda kulak üstü tüyleri de daha az olur. Bazı koyu renk ırklarda ise kafa bölgelerinde beyazlaşma görülebilir.

Diş problemleri, henüz kedi daha yavruyken beslenmesine önem gösterilmediyse yaşlılık döneminde ortaya çıkan sorunlardan biridir. Bunla birlikte ağız kokusu, diş diplerinde enfeksiyonlar, diş eti çekilmeleri de görülebilir.

İlerleyen yaşlarda duyma azalabilir. 16-18 (çok yaşlı dönemlerde) duyma yetisi tamamen kaybedilebilir.

Güzel dostlarımız artık ömürlerinin yaşlılık dönemlerine girdiğinde, 7 yaşında sonra düzenli checkuplar yaptırılmalıdır.

4 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR