Sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan canlı mikroorganizmaları (bakteri ve / veya maya) içeren besin takviyeleri probiyotik olarak kabul edilebilir. Genellikle gastrointestinal sistemin işleyişini iyileştirmek için kullanılırlar ve kesinlikle bu konuda önemli bir rol oynamaktadırlar.
Örneğin ishalle karşı karşıya olan bir köpek düşünün. Sebep ne olursa olsun stres, beslenme uyumsuzluğu, enfeksiyon, antibiyotik tedavisi bazen başlangıçtaki sorun giderildikten sonra da devam edecektir. Sorun genellikle bağırsak mikroorganizması arasındaki dengesizlikle kendini gösterir.
Probiyotikler aslında gastrointestinal sistemde bulunan "iyi" mikroorganizmaların sayısını artırmanın ve böylece "kötü" olanları dışa vurmalarına yardımcı olan bir yöntemdir.
Aynı zamanda, probiyotiklerin köpek sağlığını başka yollarla iyileştirebileceği de biliniyor. Probiyotikler bir hayvanın bağışıklık fonksiyonunu yararlı bir şekilde değiştirebilir.
Araştırmalar, probiyotik desteğin gastrointestinal sistem dışındaki enfeksiyonların yanı sıra bazı alerjik ve inflamatuvar hastalıkların tedavisinde yardımcı olabileceğini gösterdi. Vücudun bağışıklık sisteminin büyük bir bölümünün bağırsaklarla ilişkili olması göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı değildir. Bağışıklık sistemini etkileyen her şey geniş bir fayda sağlayabilir.
Köpeğinizin probiyotik desteğindeki talimatları izleyerek maksimum faydanın ne olacağını belirlemek için en az bir veya iki aylık süre gerekecektir. Daha sonra her gün veya haftada birkaç kez verecek şekilde bunu ayarlamanız gerekecektir.
Prebiyotikler, probiyotik mikroorganizmaların büyümesini destekleyen sindirilmeyen bileşenlerdir. Köpeğinizin besinlerine prebiyotik katarak probiyotiğin faydasını geliştirebilirsiniz.
Frukto-oligosakkaritler, pancar posası, hindiba, arabinogalaktan ve inülin, köpekler için yaygın olarak kullanılan prebiyotiklerdir.
Köpeğinizin semptomlarının altında yatan nedeni (ör. Zayıf diyet, gastrointestinal veya immün hastalıklar, kronik stres, vb.) tespit edip veteriner hekiminize başvurursanız probiyotik desteğin gerekli olup olmadığını görebilirsiniz.