Köpeklerde Balık Avlama Sırasında Yaşanan Kazalar

yaklaşık 5 yıl önce

  • Paylaş:

Balık Kancası Yaralanmalarında İlk Yardım

Bir balık kancası köpeğin pençesine, ağızına veya karnına gömülmüşse, onu çıkarmak için özel bir bakım (sedasyon, küçük cerrahi yöntemler, endoskopi ve ağrı kesiciler dahil) gerekir. Yanlış yapıldığı taktirde köpeğiniz için sonuç acı verici olabileceğinden bu gibi durumlarda karşılaştığınızda yalnız hareket etmemeniz önerilir.

Golyan balığı veya kurbağa gibi bazı balık yemleri, köpekler için lezzetlerdir ve kokusu hemen dikkatlerini çeker. Canlı olmayan yemlerde bile köpeğinizi çengele çeken çekici kokular veya parlak renkler bulunur.

Çengellerin üzerindeki çoklu dikenli çengel nedeniyle, balık kancalarını sedasyon, küçük cerrahi müdahaleler ve ağrı kesici ilaçlar olmadan çıkarmak çok zor olabilir. Kancayı çektiğinizde, ağız dokusu, yemek borusu veya midede hasar oluşabilir ve bölge yırtılırsa ölümcül olabilecek büyük hasarlar oluşur. Eğer köpeğinizin ağzından sarkan bir çengel görürseniz kesinlikle onu çekmeyin ve yutmasına izin vermeden köpeğinizi veteriner hekiminize yetiştirmeye çalışın.

Çengel Kazaları Yaşandığında Ne Yapmak Gerekir? 

Çengel (çubuk dahil) deride gömülmüşse derhal  bölgeyi örtün (köpeğinizin yalayarak daha fazla hasar oluşturmasını ve yalarken yutmasını önlemek için) ve köpeğinizi mümkün olan en kısa sürede veteriner hekime götürün.

Kanca eğer ağzındaysa veya görünmüyorsa, sakin olun ve köpeğinizi mümkün olan en kısa sürede veteriner hekime götürün. Yolda köpeğinize eşlik ederken kancanın daha fazla hasar vermesine izin vermeyin ve onu sakinleştirin.

yaklaşık 5 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR