Köpeklerde Kırmızı Göz Neden Görülür?

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Kırmızı göz, köpeğin gözünün kırmızıya dönüşmesine neden olan bir durumdur. Bu iltihap, göz kapaklarında biriken aşırı kandan  veya gözün kan damarları da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olabilir.

Kırmızı göz hastalığı hem köpeklerde hem de kedilerde görülebilen bir hastalıktır. Bu hastalık başka bir hastalığın belirtisi olduğu için altta yatan neden bulunur ve tedavisi altta yatan hastalığa bulma yönünde ilerler.

Köpeklerde Göz Enflamasyonunun Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde görülen kırmızı göz hastalığının en yaygın belirtileri kızarıklıktır ve bir veya iki gözü de etkileyen iltihaplanmalardır. Göz kapağının; kornea, sklera, konjonktivasının ve irisin iltihabı  bu hastalığa yol açar. Diğer sebepler ise:

  • Glokom (göz tansiyonu)
  • Orbital hastalıklar
  • Göz önündeki kanama
  • Yeni oluşan veya mevcut kan damarlarındaki içindeki kanamalar

Kırmızı göz genellikle sistematik bir hastalığın görülebilen bir semptomudur. Dolayısıyla altta yatan bozukluğun ortadan kaldırılması veya teyit edilmesi durumunda tedavisi yapılabilir.

Kırmızı göz vakalarında kanser ve enfeksiyöz nedenlerini ekarte etmek için, X-ray görüntülemeye ihtiyaç duyulabilir. Duruma göre veteriner hekiminiz bu yola da başvurabilir. Tanı amaçlı olarak gözlerin basıncının ölçülmesi de faydalıdır.

Köpeğinizin gözünde sızıntı benzeri bir akıntı veya gözün uzun süreli bir hastalığı varsa, veterineriniz hekiminiz bakteri kültürü testi için gerekenleri yapabilir.

Köpeğinizde eğer kornea problemleri  varsa veya glokoma tanısı konursa, tedavi için cerrahi operasyon da gerekebilir.  

Göz hastalıklarının yaşanmaması için köpeğinizin yaşadığı ortamın temizliğine ve kişisel bakım temizliğine özen göstermeniz gerekir.

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR