Köpekler, kulaklar da dahil olmak üzere çeşitli deri tümörlerine yakalanabilir. Kulakları etkileyebilen bir tümör tipi skuamöz hücreli karsinomdur. Skuamoz hücreli karsinom (SCC), epitelyumdaki hücrelere benzeyen, kitlenin vücudunu örten bir tümör olarak tanımlanabilir.
Karsinom, tanımı gereği, özellikle kötü huylu, kalıcı bir kanserdir Aynı zamanda vücudun diğer organlarına yerleşerek metastaz yaparak geri döner.
Beyaz köpekler, hafif tüy katmanlı köpekler ve beyaz kulaklara sahip köpeklerde kulak kanseri daha yaygındır. Bu tür tümörler, kulakların ucunda kırmızı lekelerin belirginleşmesiyle kendini belli eder.
Yaralar veya ülserler geçecekmiş gibi görünebilir ve zamanla yavaş yavaş büyürler. Bu, köpeklerde nadir görülen bir kanser türüdür ve erken teşhis edilirse başarıyla tedavi edilebilir.
Belirtilerin başlangıcına kadar köpeğinizin sağlığının kapsamlı bir geçmişini veteriner hekiminize aktarmalısınız.
Vücudun diğer bölümlerinde görülen herhangi bir yara durumunu, dış etkenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespitini yapmalı ve bu bilgiler doğrultusunda veterinerinize bilgi aktarımı yapmanız gerekir.
Muayene sırasında, veteriner hekiminiz köpeğinizin vücudundaki diğer yaralara veya tümörlere dikkatlice bakacaktır. Kanserli hücreler için bir lenf sıvısı örneği alınabilir. Veterineriniz, köpeğinizin diğer organlarının normal şekilde çalıştığından emin olmak ve beyaz küre sayısının normalden yüksek olup olmadığını belirlemek için tam kan sayımı ve biyokimya profili isteyecektir.