Köpeklerde Kürk ve Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

Köpekleri tarama mecburiyeti ve sıklığı soylarına göre çeşitlilik gösterir. Örneğin Afganlarda her gün taramak zorunluyken Boksörlerde bu hiç de gerekli olmayan bir uygulamadır. Her şey tüylerin niteliğine bağlıdır.

Brie çoban köpekleri gibi kuru ve esnek olan kürkler sadece ayda bir kez bir taranmayı gerektirir.; düz tüylere nazaran bu kürkler kadar çabuk kabarır ki hayvanın bakımlı olmasını istiyorsanız hemen tüylerini havalandırmanız gerekir.

Günlük Rutinler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her gün tüylerini taramanız gerekmese de onu dikkatle inceleyin. Derideki keneleri veya doku bozulmalarını tespit etmek için elinizi bütün vücuduna sürün, sonra dikkatlice hassas organlarını inceleyin: Gözleri, burnu, kulakları, ağzı, cinsel organı, anüsü ve ayak tabanlarını.

Düzenli aralıklarda (tüy değişimi dönemlerinde biraz daha sıkça) uzun tüylü köpeklerin taramasını yapın, ölü tüyleri ayırmak için bunu hem tüylerin yönüne hem aksi yönüne doğru gerçekleştirin. Kısa tüylü hayvanlara gelince, domuz kıllarından bir fırça kullanın.

Eliniz nemliyken köpeğin kürküne dokunduğunuzda döktüğü tüylerini kaldırabilirsiniz. Eğer yaşadığınız şehirde temiz bir dere varsa en güzel tüy temizleme yöntemi köpeğinizi yüzdürmenizdir. Yüzmek, mükemmel kas ve zihin eğitiminin yanı sıra deriyi sağlıklı kılar. Ama suyun temizliği ve tehlikeli bir akıntının olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yüzmeden sonraki tehlike, özellikle kışın olabilecek soğuk iklimdir. Islak bir köpek soğukta hareketsiz kalmamalı veya daha kötüsü soğuk hava cereyanına tutulmamalıdır.

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR