Köpeklerde Yol Tutması Rahatsızlığı ve Tedavisi

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Tatil planlarınızı yaparken küçük dostlarınız ile birlikte yola çıkmayı planlıyorsanız bazı ufak noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Genç ve bebek olan köpeklerde sık sık rastlanan yol tutması rahatsızlığı genellikle denge sağlayan iç kulak yapısının tam olarak gelişmemesinden kaynaklanır. Eğer bebeklik döneminde araç ile seyahat etmekte olan bir köpek kustuysa büyük bir ihtimal ile bu sorunu hayatı boyunca yaşayacaktır.

Bu sebeple eğer köpeğiniz araca bindikten sonra kustu ise gerekli önlemleri sürekli olarak almanız gerekebilir. Büyüdükleri zaman kusmalar azalsa bile araç tutması devam edecektir. Bu olumsuz durumun yaşanması köpeğinizin araca binerken aşırı stresli hissetmesine sebep olabilir.

Araca binen köpeğinizin hareketsiz, halsiz ve tuhaf davranışlar sergilediğini fark ediyorsanız uzman bir veterinere giderek araç tutması konusunda ne gibi önlemler alınabileceğini öğrenebilirsiniz.

Araç Tutmasının Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde araç tutmasının en fazla görülen belirtisi çevreye olan ilgilerinin azalmasıdır. Huzursuz bir hale bürünen köpekler araç içerisinde sürekli olarak esnemeye ve hızlı hızlı soluk alıp vermeye de başlayabilirler.

Mızıldanmalar, inlemeler ve aşırı tükürük artışı da köpeklerde araç tutmasının belirtileri arasında yer almaktadır.

Araç Tutmasının Tedavisi Nedir?

Araç tutulmalarında veteriner hekimler genellikle köpeğin araç gidiş yönünde oturmasını tavsiye ederler. Köpekleri ön koltuğa oturtmakta ideal bir çözüm yöntemidir.

Köpeğinizin hava basıncından etkilenmemesi için pencereleri ufak bir parmak boyutunda açmayı da deneyebilirsiniz.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR