Sürüngenlerde Kemirgen Isırıkları

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Canlı kemirgenlerden beslenen bir çok sürüngen vardır. Bu nedenle, kemirgen ısırması, sürüngenlerde çeşitli yaralanmaların ve enfeksiyonların önemli bir nedenidir.

Kemirgen ısırıklarına maruz kalan sürüngenler, vücudunun herhangi bir yerinde çeşitli yaralara sahip olur ve bu açık yaralar tedavi edilmediği takdirde, yara enfekte olur, şişer. Yaralanan bölgenin zaman zaman pıhtı ile dolması da mümkündür.

Yara ilerleyen zamanlarda iltihaplı bir yaraya dönüşerek daha vahim bir hal alabilir.

Yaralanmaları Oluşturan Durumlar Nelerdir?

Canlı kemirgen yeme alışkanlıklarına sahip olan sürüngenler, kemirgen ısırıklarına karşı hassastırlar. Avlanmak üzere olan kemirgen kendini savunmak için, sürüngen canlıyı ısırır. Eğer sürüngen zayıflamaya başlarsa, hastalığa yakalanırsa ve iştahını kaybederse, kemirgen ısırığı enfeksiyon oluşturmuş olur.

Isırık Yaralarının Tedavisi Mümkün Mü? 

Sürüngeninizin uygun tedavi yöntemi için öncelikle bir veteriner tarafından muayene edilmesi gerekecektir. Yara temizlendikten ve dezenfekte edildikten sonra  enfeksiyonları önlemek için tedavi yöntemi olarak antibiyotik uygulanır.

Isırık yaraları eğer ağırlaşırsa veteriner hekiminiz ameliyatla enfekte olmuş bölgeyi drene edebilir.

Oluşabilecek Yaralanmaları Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Bu gibi durumların oluşmaması için sürüngeninizin canlı kemirgenlere ulaşmasını engellemeniz gerekir.

Besleyici, canlı olmayan sürüngen yemleri sürüngen hayvanınız için hem daha sağlıklı hem de daha güvenli olacaktır. Sürüngen dışında başka bir kafeste kemirgen besliyorsanız eğer mutlaka diğer kafesi gerçekleşebilecek kazalara karşı başka bir odaya taşımalısınız.

3 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR