Sahiplenilen Civcivler Neden Çoğunlukla Ölür?

neredeyse 3 yıl önce

  • Paylaş:

Bir hevesle evde bakılmak üzere alınan civcivler genellikle kısa süre içinde ölürler. Bu durumun bir çok sebebi vardır.

Kümes hayvanı olan civcivler satıldıkları yerde toplu bir şekilde yaşarlar ve henüz yumurtadan yeni çıkmış sayılmalarına karşın bir önlem alınmadan kötü şartlarda bakılır. Bu yüzden bir çok civciv hasta olan diğer civcivlerden kısa süre içerisinde enfeksiyon kaparak hastalanır ve ölür.

Sahiplendiğiniz civcivin vücuduna herhangi bir hastalık etmeni girdiğinde kısa süre içinde ölebilir. Bu demek oluyor ki sağlıklı bir ortamdan hastalık bulaşmamış bir civciv sahiplenseniz bile, yaşaması için uygun koşulları oluşturmazsanız eğer narin bünyeleri hemen etkilenir ve saatler içinde hızlı bir şekilde ölebilirler.

Eğer birden fazla civcivin bakımını üstlendiyseniz, hastalığından şüphelendiğiniz civcivi derhal karantinaya almalı ve başka bir yerde bakmalısınız. Diğer civcivlerin bulunduğu ortamı mümkünse dezenfekte etmeli ya da tümden değiştirmelisiniz. Böylelikle hastalığın bulaşma riskini en aza indirmiş olursunuz ve kayıpların yaşanmasını engellersiniz.

Civciv bakımında su tüketimi büyük rol oynar. Hızlı bir metabolizmaya sahip olan civcivlerin bol su tüketmeye ihtiyaçları vardır. Bu nedenle almaları gereken su miktarının daha az seviyede (%30 daha az) alırlarsa bir kaç gün içinde ölebilirler. Aynı şekilde ishal bir civcivin de su kaybettiği göz önüne alınırsa, daha fazla su tüketmesi gerektiğini de unutmayın.

neredeyse 3 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR