Akvaryumda Mantar Hastalığı Nasıl Meydana Gelir?

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Bir akvaryumda en fazla meydana gelen hastalıklar arasında mantar hastalığı bulunmaktadır. Mantar hastalığı akvaryumun içerisinde yer alan pislikler, ölü balık kalıntıları, bitki yaprakları ve yem atıkları ile birlikte balıkların dışkılarından da kaynaklanabilmektedir. Akvaryuma gereğinden fazla yem attığınız zaman dibe çökmüş olan yemler zaman içerisinde bozularak asit bırakmaya başlarlar. Uzun süre boyunca temizlemediğiniz filtreleriniz de mantar hastalığına yol açabilirler.

Mantar Belirtileri Nelerdir?

Akvaryumunuzda beslediğiniz balıkların mantar hastalığına yakalandığını anlayabilmek için onların derilerine dikkatli bir şekilde bakmanız gerekmektedir. Mantar hastalığı kapmış olan balıkların derilerinde ince tüylü pamuk gibi bir görüntü meydana gelir.

Bu hastalığın tedavisi için güvenilir ve tanınmış olan firmaların ürettiği mantar ilaçlarını kullanabilirsiniz. Akvaryuma tuz atmak da tedavi sürecinde işe yarayabilen bir yöntemdir. Ancak tuzun iyotlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Akvaryum içerisinde ufak bir tas yardımı ile aldığınız suda tuzu erittikten sonra tuz atma işlemini yapabilirsiniz. Çünkü tuz balıkların organlarını parçalayabilecek etkiye sahiptir. Tuz oranını ise burada 25 litrelik bir akvaryum için 1 çorba kaşığı olarak algılayabiliriz.

Balıkların sürekli olarak temiz ortamlarda barındırılması ve bakımlarının ihmal edilmemesi mantar hastalığının önlenebilmesi için büyük bir önem taşımaktadır. Düzenli olarak doğru şekilde suyunu ve filtresini temizlediğiniz akvaryumunuzda mantar hastalığı sorunlarını ve herhangi bir belirtisini kolay kolay görmezsiniz.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR