Kedilerde Diyabet Hastalığı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Diyabet hastalığı en basit tabiri ile bir pankreas hastalığıdır. Kedinizin pankreası şeker yani glikoz seviyesini düzenleyebilmek için çalışmakta olan ve düzenli olarak insülin salgılayan bir organdır. Diyabet hastalığı meydana geldiği zaman ise insülin hormonunun vücuda karşı direnci başlar. Bu direnç sonrasında yeterli bir şekilde insülin hormonu salgılanamaz.

Hayvanlarda ortaya çıkmakta olan 2 ayrı diyabet hastalığı türü mevcuttur. Bunlar insüline bağlı olarak ortaya çıkan diyabet hastalığı ve bağlı olmayan diyabet hastalığıdır. Kedilerde genellikle 2. tür ortaya çıkmaktadır.

Kedilerde Diyabet Belirtileri

Kedilerde diyabet hastalığının en temel belirtisi aşırı susama durumudur. Kedinizin idrar seviyesinde bir artış gözlemliyorsanız, kediniz her zamankinden daha fazla acıkıyorsa ve bu iştahlı olmasına rağmen kilo kaybediyorsa bu durum diyabet hastalığı belirtisi olabilir.

Hastalığın ilk evrelerinde kediniz fazlasıyla zayıflayabilir ve kilo kaybetmeye başlayabilir. Bu durum ciddi hastalıkların meydana gelmesine de yol açabilir.

Kedilerde Diyabeti Önlemenin Yolları

Genetik faktörler bu konuya etki ediyor olabilir. Ancak diyabet hastalığının önlenebilmesi yine de mümkün sayılmaktadır. Bunun için ilk önce kedinizi uygun bir şekilde doğru olarak beslemeniz gereklidir. Diyabet hastalığına sahip olan kedilerin genelinin aşırı kilolu olduğu bilinmektedir.

Bu sebeple kedinizi mümkün olduğu kadar yaş ve kilosuna uygun bir biçimde beslemeniz gereklidir. Aşırı mama vermeniz ve kedinizi gerektiğinden fazla beslemeniz diyabet hastalığına yol açabilir.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR