Kedilerde Histiositik Ülseratif Kolit Belirti ve Tedavisi

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

Histiyositler, normal bağ dokusunda bulunan, bulaşıcı mikroorganizmaları ve yabancı partiküllerin içine girdikleri büyük beyaz kan hücreleridir. Bağışıklık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdırlar.

Histiositik ülseratif kolit, nadir bir hastalıktır. Bu bozukluğun kaynağı ve patojenik mekanizması bilinmemektedir; ancak bulaşıcı olarak kabul edilir. Histiyositik ülseratif kolit olası bir genetik temele de sahip olabilir, ancak nedeni hala bilinmemektedir. Bu, kedilerde nadir bulunan bir durumdur.

Histiositik Ülseratif Kolit Belirtileri

  • Dışkılama sıklığı artar ve ishal kanlı mukoza şeklinde görülür
  • Tenesmus
  • Kilo kaybı ve tüy dökülmesi de hastalık sürecinde daha sonra gelişebilir.
  • Bu hastalığın bilinen bir nedeni veya faktörü yoktur.

Teşhis Edebilmek İçin Ne Gerekir?

Bu durum için pek çok olası nedeni vardır, ancak veteriner hekiminiz muhtemelen ayırıcı tanı kullanacaktır. Bu süreç, uygun şekilde tedavi edilene kadar, daha yaygın nedenlerin her birini ortadan kaldıran belirgin dışsal semptomların derinlemesine incelenmesiyle yönlendirilir.

Tanı alabilmek için birden fazla biyopsi örneği alınması gerekecektir. Bağırsak ve dışkı incelemesi teşhis edebilmek üzerinde önemli rol oynar.

Tedavisi Mümkün Mü?

Kedinizin tıbbi yönetimi öncelikli olarak, diyetini ılımlı fermante edilebilir lif takviyesi içerecek şekilde değiştirmeyle gerçekleşir. Veteriner hekiminiz, hastalığın ilerlemesi ya da nüksetmesi durumunda antimikrobiyaller ve anti-inflamatuvar ilaçlar reçete edebilir.

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR