Kedilerde Mide Rahatsızlıkları

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Özellikle anne sütünü yeterince bir süre alamamış olan kedilerin bağışıklık sistemleri güçsüz olur ve hastalıklara karşı cephe almada zorlanırlar. Eksik olan büyüme ise özellikle sindirim sistemi ve mide için bir tehdit oluşturabilir.

Kedilerdeki önemli mide hastalıkları kendini öncelikle kusma olarak gösterir. Mide tümörü, karın iltihabı, ülser, gastrit gibi bir çok hastalıkta fonksiyon bozuklukları yüzünden minik dostlarımız zor zamanlar geçirebiliyor. Bu gibi dahili hastalıkların kusma olarak kendini belli etmesi üzerine, iştahsızlık  ve kilo kaybı da sık yaşanan durumlardandır.

Mide Rahatsızlıklarında Ne Yapmak Gerekir?

Mide rahatsızlığı sorununu yaşayan kediler beslenmeden kaynaklı bir sorun da yaşıyor olabilir. Beslenmeden kaynaklı mide rahatsızlıklarını ise genellikle vücut alerjisi ve sık kusmalar takip eder. Midenin kabul etmediği kuru mamaları, kediler kusarak dışarı atar.

Beslenme şeklindeki bozuk gidişat yüzünden mide rahatsızlığı yaşayan kedinizi öncelikle veteriner hekiminize göstermeli ve durum kritiği yapmalısınız. Kusmaların sık görüldüğü ve kilo kayıplarının yaşandığı zamanlarda mide rahatlatıcı serumlar etkili olmaktadır. Uzun vadede ise veteriner hekiminizin önereceği diyet mamayı yine önerilen ölçü ve periyotlarda vermelisiniz.

Kan kusan kediler ise ciddi bir hastalığın pençesinde olabileceği için vakit kaybetmeden uygun tedavi yöntemine başlanması için veteriner hekiminize götürmelisiniz. Teşhis ve uygun tedavi yöntemlerinin yapılabilmesi için kedinizin en azından son 48 saat içindeki yeme-içme ve dışkı bilgisini veteriner hekiminizle paylaşmanız gerekmektedir. Ekstra testler ve tahliller zaten mide rahatsızlığı yüzünden yorgun düşen kedinizi daha fazla yoracağı için teşhis alanını daraltmak faydalı olacaktır.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR