Kedim Kusuyor Ne Yapmalıyım?

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

Kedilerin kusması ciddiye alınması gereken bir problem olduğu için gün içinde birden fazla kusma gözlemlediğiniz kedinizi vakit kaybetmeden veteriner hekiminize götürmeniz gerekir.

Bilindiği üzere kedilerin rutin olarak tüy kusması meraklanılacak bir şey olmadığını gösterir ancak bazı kediler bu kusma işlemini rahat yapamaz bu yüzden kuru mama tercihini dışkı yoluyla tüy attıran mamalardan yana kullanmalısınız.

Sağlığı tehdit eden bir çok hastalık kendini kusmayla belli eder. Zehirlenmeler, gıda alerjileri, mide ülseri ve parazitler gibi sağlığı tehdit eden bir çok hastalık kusmaya sebebiyet verir. Kusma her zaman bir problem olarak algılanmasa da, midenin kabul etmediği maddeler sadece mideden dışarı boşaltılmaz, buna sebep olan her ne ise diğer iç organlara da çoktan sızmış olabilir.

Tanı Koymak İçin Veterinerinizle Paylaşmanız Gereken Bilgiler Nelerdir?

Kusma ile birlikte bazı durumlarda kronik hastalıkların teşhisi zorlaşabilir. Bu durumda başvurduğunuz veteriner hekiminize eksiksiz bir biçimde ırkını, kedinizin cinsini, beslenme şeklini ve hastalık geçmişini aktarmalısınız. Bu bilgiler tanı koyma aşamasındaki ilk adımlardır.

Kusma sürekli gerçekleşen bir hal aldıysa ne zaman kusmaların başladığı, en son ne zaman su içtiği ve yemek yediği, dışkısının nasıl gözüktüğü de bilinmesi gereken ve tanı koymadaki ikinci adımdır. Gerekli bilgileri veteriner hekiminizle paylaştıktan sonra öngörülen  testler ve tahliller yapılır. Kilo kaybı yaşandıysa ve sıvı kaybı fazla ise durum ciddi bir hal almış demektir ve tedavi için mümkün surette acele etmek gerekir.

neredeyse 6 yıl önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR