Korkmuş Kediyi Sakinleştirmek Nasıl Yapılır?

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

Kediler korktuklarında veya stres altında olduklarında karakterlerine göre farklı davranışlar sergiler. Kimi kediler korku durumlarında saklanırken kimileri saldırgan tavırlar gösterir kimileri ise donup kalarak tehlikenin içinde kalakalır. Korkmuş ya da sinirli kediyi nasıl sakinleştireceğinizden bahsedeceğiz.

Korku içinde kalan kedi yetiştirilme biçimine göre tepkiler verir. Tabi tüm özellikler sonradan kazanılmaz bazı özellikler doğuştan gelebilir. Örneğin doğuştan ürkek ve utangaç bir kedi korku içinde kaldığında ya da tehdit edildiğinde  kaçıp saklanacaktır, cesur kedi ise ürkekliği genelde bir kenara bırakır ve travmatik bir durumun oluşmasına izin vermez.

Panik içinde olan ve korkmuş bir kedi sağa sola dikkatsizce sıçrayarak kaçar, saklanacak yer arar. Korkma anında eğer sokaktaysa, araba çarpma riski de oldukça yüksek olduğundan korkmuş bir kedi görüldüğünde onu rahatsız etmemek, gerekirse uzağından yürümek gerekir. Korkmuş bir kedi bir yere saklanarak tehdit unsuru olan diğer canlıya tıslayarak tüylerini kabartır.

Kedinizin Korkularını Öğrenin

Eğer kediniz panik halinde ne yapacağını bilemiyorsa ona yardım etmek için öncelikle kedinizin nasıl bir korku çeşidi yaşadığını anlamalısınız. Korkmuş bir kedi idrar kontrolünü de kaybeder ve bu süre içinde ona karşı anlayışlı olmak gerekir.

Sakinleştirme adımları olarak öncelikle dış etkileri en aza indirmek gerekir. Yüksek ses, yabancısı olduğu çevre, tanımadığı canlılar, yolculuklar stresi paniği arttıran olay ve durumlardır. Taşıma kutusunu her gördüğünde veterinere gideceğini anlayan kedi için o kutu bir işkence odası olacaktır. Bu yüzden korkuları öğrenmeli ve kedinizi korkularıyla yalnız bırakmak yerine ona destek olarak korkulacak bir şey olmadığını öğretmeniz gerekir.

5 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR