Kuşlar birçok farklı göz bozukluğu sıkıntısı yaşayabilir. Bazen göz bouklukları başka bir tıbbi problemin semptomu olabiliyor. Bu nedenle kuşunuzun bir göz sorunu varsa, ciddi olarak düşünmeli ve büyük bir iç hastalıktan kurtulmak için veteriner hekiminizle görüşmelisiniz.
Konjonktivit, yaygın görülen bir göz bozukluğudur. Genellikle bakterilerden kaynaklanır ve kırmızı ve şişmiş göz kapakları olarak tanımlanabilir. Kuşta ışığa duyarlılığa (ışıktan kaçmaya) yol açabilir. Konjonktivit aynı zamanda solunum yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere birçok tıbbi problemin semptomudur.
Üveit, gözün iç bölgelerinde bir iltihaba neden olur. Bununla birlikte kuştaki diğer iç hastalıkların belirtileri ile ilişkilidir. Bu özel bozukluğun, katarakt oluşumunu önlemek için çabucak müdahale edilmesi gerekir.
Marek hastalığı ise viral bir enfeksiyonun neden olduğu belirli bir göz bozukluğu türüdür. Bu tıbbi durum düzensiz görmeye, iris problemi körlüğü ve kansere kadar ilerleyebilir. Aşılamalar bu göz bozukluğunun oluşmasını önleyebilir. Bununla birlikte virüsün bulaştığı kuş artık tedavi edilemez.
Avian pox, kuşlarda görülen viral enfeksiyona bağlı başka bir göz bozukluğudur. Genel bir hastalık olmasına rağmen bu hastalıkta göz kapakları şişer, kısmi görme kaybı yaşanır veya tamamen görmeyebilir. Bununla birlikte, gözbebeği enfeksiyondan etkilenmez ve genellikle enfeksiyon tedavi edildikten sonra görme normale döner.
Vitamin eksikliği, gözde mantar enfeksiyonları (küflü yemlerden oluşur), bakteriyel enfeksiyonlar bir çok göz hastalığına neden olur.