Kedi bakımında en önemli ölçüt, kedimizin henüz genç dönemlerinde onun bakımına gösterdiğimiz titizlik ve doğru bakımdır. Kedimize ne kadar iyi bakarsak ve beslenmesini doğru bir şekilde yaparsak, ilerleyen yaşlarda o kadar az problemle karşılaşır. Dahası, yaşlılığı huzurlu ve sağlıklı geçer.
Kediler her dönemleri için farklı beslenme ve bakım koşullarına ihtiyaç duyar. Örneğin yavru bir kedinin bakımı, doğum sonrası kedi bakımı, kızgınlık dönemi sonrası kedi bakımı, kısırlaştırma sonrası kedi bakımı ya da belli bir takım hastalıklar yaşandıktan sonra komplikasyon gösterip göstermediği ve hastalık sonrası yapılan bakımlar ileriye dönük büyük rol oynar.
Özellikle beslenmesi için veteriner hekiminiz önereceği kaliteli mamaları kullandıysanız, diş ve diş eti gibi ağız hastalıklarının önlenmesi için yapılan fırçalama işlemleri ve ağız bakım ilaçlarına önem gösterdiyseniz yaşlılık döneminde daha az sorunla karşılaşırsınız.
Kediler 7 yaşından, bazı kedilerde ise 10 yaşından sonra artık yaşlı sayılır. Bu aşamada belli yıllık aşı sayıları da daha aza iner. Ancak bu noktada rutin veteriner hekim ziyaretlerini yapmak çok önemlidir. Veteriner hekimimiz, tüylü dostumuzun içinde bulunduğu durumu gözlemleyerek ve muayenesini yaparak hangi sıklıkta rutin sağlık kontrollerini yapmamız konusunda bize bilgi verir ve birlikte bir çizelge oluştururuz.
Yaşlılık dönemlerinde genellikle 3 ayda bir kontrole gitmek önerilir. Belli tetkikler checkuplar bu dönemde sık yapılmalı, beslenmesine önem gösterilmelidir.