Yaşlı kedilerde beslenme şekilleri, erken yaş dönemlerine göre farklılıklar gösterir. Burada önemli nokta ise kalp, karaciğer, böbrek, pankreas ve sindirim sisteminin genel sağlığı olmak zorundadır. Kediler yaşlandıkça bu durumlara bağlı olarak belli kimyasallara karşı hassasiyeti artacaktır ve belli kimyasallara karşı hassasiyeti azalacaktır.
Özellikle protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmaları farklılaşan kediler bu duruma uygun, veteriner hekiminizin önereceği şekilde, kedinizin yaşlılık metabolizmasına uygun şekilde düzenlenmiş mamalarla beslenmelidir.
Kediniz belli bir yaşa geldiğinde, 7 yaş sonrası yaşlılık dönemine girdiğinde veteriner hekiminizin önerdiği yaşlı kedilere uygun mamaları kullandığınız zaman ekstradan vitaminlere ve preparatlara (tablet, kapsül, ampul vb.) ihtiyacınız olmayacaktır. Çünkü bu tarz vitamin ya preparatları veteriner hekiminize danışmadan kullanmanız kedinizin karaciğer ve böbrek gibi filtre organlarında yaşlılıkla birlikte hassasiyet oluşacağı için fayda yerine zarar sağlayacaktır.
Önemli olan, kediniz eğer bir vitamine ya da kapsüle ihtiyaç duyuyorsa bunu veteriner hekiminiz tavsiye eder ve o ölçüde kullanırsınız. Böylelikle istenmeyen problemlere yol açacak yanlış bir bakım yönteminden de kaçınmış olursunuz.
Kediniz eğer kısırsa ya da kısırlaştırılmışsa ve belli bir yaşa gelmişse, kısırlaştırmanın verdiği hormonal etki ve yaşlanmanın etkisiyle metabolik faktörlerin yavaşlanmasından dolayı hareketlerinde azalma ve yavaşlama görülür. Bu durum da obeziteye meyillilik artar. Bu noktada ise karbonhidrat metabolizmasının düzenlenmesi ve vücuda giren belli karbonhidratların düşürülmesi obeziteyi kontrollü bir şekilde engelleyebilir.