Yetişkin Bir Kedi Sahiplenmede Bilinmesi Gerekenler

6 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

İlk defa kedi bakacaksanız, yavru bir kediyi oyalamak ve ilgilenmek gibi zamanınınız ya da enerjiniz yok ise yetişkin kedi bakımı sizin için daha iyi olacaktır.

Yetişkin kediler yavru kedilerin aksine karakterleri oturmuş olur ve daha az huysuzluk çıkarırlar. Yavru kediler ilk 8 ay kendilerini tanıdığı ve agresif oyunlar sergilediği dönemlerden geçtiği için gerek ev içerisinde çıkardıkları sorunlar olsun gerekse sahibini zor durumda bırakabildiğinden yavru kedi bakımı üstün bir bakım anlayışı gerektirir.

Yetişkin ve eğitimli kedilerin yeni yuva aramasındaki en yaygın sebepler, alerji sorunları ya da yaşayış biçimi değişiklikleridir. (taşınma, iş hayatı değişikliği, evlenme vb.) Bir takım sebeplerle eski sahiplerinden ayrılan kediler yeni yuvalarına uyum sağlamakta hiç zorlanmazlar. Eğer bir köpekle ya da başka bir canlıyla yaşamaya alışmış bir kedi sahiplenecekseniz, sizin köpeğiniz ve diğer hayvanlarınızla da büyük bir oranda iyi geçinecektir.

Yeni Ev Hazırlığı

Sahipleneceğiniz kediyi birinci elden aldığınız zaman eski sahibiyle huyları ve özellikleri hakkında konuşabilir, bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler sizin onu sahiplenmenizde büyük rol oynayacaktır, kedinizin hayatı ve kendi hayatınız  kolaylaşacaktır. Böylelikle kediniz yeni hayatına daha kısa sürede adapte olabilir. Adaptasyon süreci için de eski sahibinden sevdiği oyuncakları ve mama kabını da alabilirsiniz.

Eğer kediyi bir barınaktan alıyorsanız barınak görevlisinden kediyle yalnız vakit geçirmek için izin isteyin. Onu bir göz muayenesinden geçirin ve karakteri hakkında bilgi sahibi olmadan sahiplenmeyin. Unutmayın ki kediler kalıcı yuvalarında mutlu olurlar.

6 yıldan fazla önce

  • Paylaş:

ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ SORULAR