Hamilelik, insanlar ve hayvanların ortak özellikleri arasında yer alıyor. Fakat hayvanların yaşam formları farklı olduğu için onların hamilelikleri insanlara göre çok farklı bir şekilde meydana gelebiliyor.
Uzun süre boyunca hamile kalan fillerin hamilelik süreçleri 2 yılı aşabiliyor. Ortalama olarak 650 gün boyunca hamile kalan filler dünyanın en uzun süre hamile kalan canlıları arasında yer alıyor.
Fareler tek bir seferlik hamilelik ile 18 tane yavruyu dünyaya getirebiliyorlar. Kedilerin 4 ile 5 yavru dünyaya getirdiği bir hamilelik dönemine göre bu dönem karşılaştırıldığı zaman bir hayli fazla bir rakam ortaya çıkıyor. Farelerin hamilelik süreleri ise 21 gün gibi kısa bir süre sürüyor.
Zürafalar dünyadaki en uzun boylu hayvanlar arasında yer alıyor. Zürafaların doğumları ise ayakta gerçekleşiyor. Yavru zürafalar hayata geldikleri zaman bu yüksek mesafeden düşerek yaşamlarına başlıyorlar.
Deniz altındaki dünyanın en korkutucu türlerinden olan köpekbalıkları 2 ile 3 yıl arasında hamilelik süreci yaşıyorlar. Anne karnındaki köpekbalıkları ise birbirlerini bu süreç içerisinde yiyebiliyorlar.
Sevimli ve cana yakın tavırları ile ilgi çekmeyi başaran yunusların hamilelikleri son derece hassastır. İnsanlar gibi yavruları ile iletişim kurmayı seven yunuslar, yavrularını dünyaya getirdikten sonra uzun süre boyunca yavrularının bakımları ile ilgileniyorlar. Bir yavru yunus dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren annesinin himayesi altında oluyor.