Lenfanjektazi köpek sahibi olmayan insanların aşina olduğu bir hastalık değildir. Ancak Lenfanjektazi hastalığına sahip köpeklerin beslenmelerinde köpek sahiplerinin daha dikkatli olması gerekiyor.
Bu hastalıkla birlikte köpeğin bağırsaklarına sızan lenf çok fazla protein içerir. Bu nedenle, protein bu durumla ilgili başka bir besin maddesidir. Lenfanjektazi diyetlerinde bulunan protein miktarı, sağlıklı bir köpek için normalde tavsiye edilen miktardan daha yüksek olmak zorunda değildir; ancak köpeğin bunu kullanabilme yeteneğini en üst düzeye çıkarmak için en yüksek kalitede olması gerekir. Yaklaşık %25’lik bir protein yüzdesi yeterli olmalıdır.
Köpeklerin uzun süre kontrol edilmediği veya kontrolsüz Lenfanjektaziye sahip olması durumunda, kobalamin (B12) ve yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri eksik olabilir. Köpeklerin bağırsak fonksiyonları, bu besin maddelerinin normal olarak gıdalardan absorbe olabileceği zamanlarda bu vitaminlerin takviyesi gerekebilir.
Yalnızca diyetle idare edilemeyen köpeklere lenfanjektaziye bağlı bağırsak iltihaplarını azaltmak içinse prednizone verilir. Bazı köpekler sonunda prednisondan ayrılabilirken diğerleri bunu yapamaz. Şiddetli veya ikincil Lenfanjektazi vakalarında ise ilave tedaviler gerekebilir. (İmmünosupresif ilaçlar gibi)
Lenfenjektazi idiyopatik bir hastalık olabilir. Yani oluşma sebebi bilinemeyebilir. Birincil bir hastalık olduğu durumlarda hastalık kendi başına gelişir. İkincil bir hastalık olduğu durumlarda ise bağırsağın duvar içindeki lenf akışını engelleyen kanser veya enflamatuar rahatsızlıklar gibi başka bir durumun yol açtığı hastalık anlamına gelir. Her iki durumda da, diyet değişiklikleri tedavinin önemli bir parçasıdır.